Ny medlem i ett arbetsgivarförbund

Företag som är medlemmar i ett arbetsgivarförbund är bundna av kollektivavtal. I kollektivavtalet ingår en skyldighet för dig som arbetsgivare att teckna kollektivavtalade försäkringar, där tjänstepension ingår, för de anställda.

Teckna kollektivavtalad försäkring och pension för de anställda

Som ny medlem i ett arbetsgivarförbund blir företaget även medlem i Svenskt Näringsliv. Genom medlemskapet är ditt företag vanligtvis bundet av ett kollektivavtal. I kollektivavtalet ingår skyldigheten att teckna kollektivavtalad försäkring och pension för de anställda.

Klicka här för att se vår checklista som beskriver hur du teckna försäkringarna eller se filmen.

Se filmen

En kort film om hur du tecknar kollektivavtalad försäkring för de anställda.

Det här får ditt företag

  • Trygghet för de anställda vid olika händelser i livet  som pension, föräldraledighet, sjukdom, arbetsbrist, arbetsskada och dödsfall.
  • Trygghet för dig som arbetsgivare genom att du säkerställt att dina anställda har ett bra försäkringsskydd och tjänar in pengar till sin pension.

Tack vare att försäkringarna är kollektivavtalade ger de bra villkor. Till exempel kan tuffa krav ställas på de försäkringsbolag som era anställda kan placera sin tjänstepension hos, vilket har lett till låga avgifter.

Kostnader

Vi har sammanställt vad de olika försäkringarna kostar för dig som som arbetsgivare.

Administrera försäkringarna

Vi erbjuder dig praktiska checklistor att använda när du ska administrera försäkringarna vid olika händelser, till exempel när du ska nyanställa eller när en anställd är sjuk.

Finfa svarar på dina frågor:

Ring arbetsgivarservice: 010 - 45 53 800
Öppettider: Vardagar 8.30-17.00

Vi hjälper arbetsgivare att ha koll på kollektivavtalad försäkring och pension.

I vilken roll besöker du sidan idag?