Finfa podden

I Finfapodden pratar vi på ett lättsamt och övergripande sätt om kollektivavtalad försäkring och pension. Vi tar också upp det allmänna försäkringsskyddet och pensionen. Vad ska arbetsgivaren göra och tänka på vid olika händelser? Mona Söderström , Jenny Sundberg och Thomas Lagefjäll, försäkringskonsulter på Finfa, diskuterar och guidar dig genom olika ämnen.

Avsnitt 1 - Arbete efter 65 år

Jenny och Mona reder ut vad som gäller för arbetsgivaren om en anställd vid jobbar kvar efter 65 års ålder. 

Avsnitt 2 - Löneväxling

Mona och Jenny reder ut vad som är viktigt att tänka på när ni har anställda som vill löneväxla. 

Avsnitt 3 - Avgifter och premier

Jenny och Mona förklarar vilka premier arbetsgivaren betalar för de kollektivavtalade försäkringarna och pensionen. Vad kostar det egentligen att anställa och vad går pengarna till?

Avsnitt 4 - Bra hemsidor att ha koll på 

Jenny och Mona ger tips och råd på vilka bra hemsidor, förutom finfa.se, som är bra att ha koll på när det gäller kollektivavtalad försäkring och pension. 

Avsnitt 5 - Övergång av verksamhet

Mona och Thomas får i detta avsnitt besök av Mia Garmi från Sonova Retail och AnnEva Bomberg från Almega. Tillsammans ger de oss tips och råd vad man bör tänka på vid övergång av verksamhet. 

Avsnitt 6 - Så här gör du rätt och blir inte felförsäkrad 

Varför är det så viktigt att det blir rätt när ett företag tecknar kollektivavtalad försäkring och pension? Vilka blir konsekvenserna när ett företag gör fel? Thomas och Mona förklarar och guidar dig genom detta poddavsnitt.

Avsnitt 7 - Introduktion till kollektivavtalad tjänstepension

Som ny medlem i ett arbetsgivarförbund ska du som arbetsgivare teckna kollektivavtalade försäkringar. Vad är pensioneringsavtal, vad är försäkringsavtal och vilket ska jag använda för mina anställda? Mona och Thomas vägleder dig i vad du ska göra så att det blir rätt. 

Avsnitt 8 - Övertalighet 

Vad händer om jag måste säga upp personal när det inte finns arbete till alla? Mona och Thomas guidar dig som arbetsgivare vilket stöd dina anställda har i det kollektivavtalade försäkringspaketet och hur du går tillväga.