Föräldrapenningtillägget (FPT) - en förmån för dina anställda arbetare

Vid föräldraledighet har anställda arbetare en möjlighet att få en kompletterande försäkring föräldrapenningtillägget (FPT).

Föräldrapenningtillägget (FPT) ger en kompletterande ersättning till en anställd arbetare  som är föräldraledig och får ersättning från Försäkringskassan. Försäkringen ger ersättning under en sammanhängande ledighetsperiod och kan som längst betalas till barnet fyller 18 månader eller 18 månader efter adoptionstillfället

Ansöka om föräldrapenningtillägget (FPT)

Den anställde ansöker själv om föräldrapenningtillägget hos AFA Försäkring. Du som arbetsgivare bekräftar anmälan. Hos AFA Försäkring  kan du läsa mer om när föräldrapenningtillägget gäller och ersättningens belopp.

Tips - läs vår checklista "Vad ska jag som arbetsgivare tänka på när en anställd är föräldraledig?"